Κατασκευή Παραθεριστικής Κατοικίας

​​​​​​​ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΟΓΕΙΑΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

με στοιχεία Ξηράς Δόμησης στην περιοχή Αγ.Μαρίνα στο Κορωπί 

 

Η ΕΡΓΟΠΡΑΞΙΣ ΑΤΕ ολοκλήρωσε την κατασκευή Ισόγειας Μονοκατοικίας στην περιοχή ΑΓ.Μαρίνα στο Κορωπί.

Πρόκειται για ένα ισόγειο κτίριο συνολικής επιφάνειας 110,0τμ κατασκευασμένο αποκλειστικά από μεταλλικό σκελετό και στοιχεία ξηράς δόμησης.

Ο κύριος φορέας είναι κατασκευασμένος από μορφοσίδηρο διατομών ΗΕΑ, ενώ ο δευτερεύον από μηκίδες και τεγίδες διατομών ψυχρής έλασης. Η επικάλυψη του κτιρίου είναι κατασκευασμένη από πυράντοχα panels με πλήρωση πετροβάμβακα υψηλής πυκνότητας.

Το σύστημα της εξωτερικής τοιχοποιίας που εφαρμόστηκε αποτελείται από έναν συνδυασμό τσιμεντοσανίδας,υαλοσανίδας, πετροβάμβακα υψηλής πυκνότητας και γυψοσανίδας επιτυγχάνοντας πολύ χαμηλό δείκτη θερμικής αγωγιμότητας.

Τα εξωτερικά κουφώματα που επιλέχθηκαν είναι επώνυμου οίκου, επάλληλα με θερμοδιακοπή, ηλεκτρικά μοτέρ και ενεργειακούς υαλοπίνακες.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις αρχιτεκτονικές προεξοχές (περιζώματα) των ανοιγμάτων που αποτελούν και διακοσμητικό στοιχείο της όψης του κτιρίου.

Ενδιαφέρον στοιχείο του έργου αποτελούν οι υψηλοί δείκτες ενεργειακής απόδοσης του ακινήτου που σε συνδυασμό με το ελεγχόμενο κόστος κατασκευής και τον μικρό χρόνο διάρκειας του κατασκευαστικού έργου, καθιστούν την Ξηρά Δόμηση μία λύση που δεν περνά πλέον απαρατήρητη στο χώρο των σύγχρονων κατασκευών.

Σύστημα Τοιχοποιίας

Το εφαρμοζόμενο σύστημα εξωτερικής τοιχοποιίας που επιλέχθηκε, έχει Συντελεστή Θερμοπερατότητας U=0,382 W/(m2*K) και εξασφαλίζει στο κτίριο υψηλή Ενεργειακή Απόδοση & στους χρήστες υψηλή  Θερμοκρασιακή Άνεση.

Μελέτες Έργου

Την ευθύνη της Αρχιτεκτονικής Μελέτης του έργου είχε ο κος Κανετάκης Ιωάννης.

Η Μελέτη Εφαρμογής, η Στατική Μελέτη και οι Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέτες εκπονήθηκαν από ειδικευμένους μηχανικούς της ΕΡΓΟΠΡΑΞΙΣ ΑΤΕ.

Κατασκευή

Η κατασκευή του έργου διήρκησε 60 ημέρες. Παραδόθηκε τον Σεπτέμβρη του 2018 και η χρήση του είναι παραθεριστική κατοικία στην Αγ.Μαρίνα.