Κατασκευή εστιατορίου ”LUNA ROSA”
project

 

Η ΕΡΓΟΠΡΑΞΙΣ ΑΤΕ ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό και την κατασκευή του εστιατορίου «Luna Rosa» στην Κέρκυρα.

Πρόκειται για ένα κτίριο συνολικής επιφάνειας 570τμ που αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα (ισόγειο & εσωτερικό πατάρι) και στεγάζει λειτουργίες μπουφέ και a’ la carte εστιατορίου. Ο στατικός φορέας του κτιρίου είναι μεταλλικός, η στέγη ξύλινη, ενώ όλη η κατασκευή έχει ενσωματωθεί σε προϋφιστάμενο κτίσμα κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Συγκεκριμένα διαθέτει χώρο τραπεζοκαθισμάτων και υπηρεσιών κοινού 240τμ, χώρο buffet & show cooking 90τμ, χώρους επαγγελματικών μαγειρείων και ψυκτικών θαλάμων 130τμ, αποθηκευτικούς και ηλεκτρομηχανολογικούς χώρους 110τμ ενώ στον εξωτερικό χώρο έχει κατασκευαστεί βεράντα επιφάνειας 130τμ.

Για την εσωτερική του διακόσμηση έχουν χρησιμοποιηθεί φυσικά υλικά και υφές όπως το ξύλο, ο χαλκός, η πέτρα και η πατητή τσιμεντοκονία. Τα έπιπλα και τα φωτιστικά που έχουν κατασκευαστεί καθώς και όλα τα αντικείμενα που έχουν επιλεγεί για τη διακόσμηση φιλοδοξούν να θυμίσουν την εξοχή του Γαλλικού Νότου.

Οι ηλεκτρομηχανολογικές του εγκαταστάσεις μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι πλέον σύγχρονες. Ενδεικτικά έχει εγκατασταθεί σύστημα κεντρικής διαχείρισης κλιματισμού (VRV), σύστημα κεντρικού εξαερισμού με προσαγωγή προκλιματισμένου νωπού αέρα (VAM), το σύστημα εξαερισμού των μαγειρείων λειτουργεί με αυτοματισμό PLC ενώ για τη χρήση ζεστών νερών έχουν εγκατασταθεί αντλίες θερμότητας.

 

Εσωτερικός Χώρος: Χαρακτηριστικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου είναι τα ξύλινα διακοσμητικά πετάσματα που εκτός των άλλων οριοθετούν τους χώρους. Τα πετάσματα αυτά σε συνδυασμό με τα έπιπλα και τα φωτιστικά που έχουν κατασκευαστεί από το ίδιο υλικό δημιουργούν στο χώρο μια χρωματική και φυσική ισορροπία.

Νυχτερινός Φωτισμός: Για τον εξωτερικό φωτισμό έχουν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά λαμπτήρες LED θερμού λευκού φωτός με ιδιαίτερη μέριμνα στο φωτισμό των ελαιόδεντρων που βρίσκονται στο περιβάλλοντα χώρο.

Κατασκευή: Η μελέτη και η κατασκευή του έργου διήρκησε 90 ημέρες. Δόθηκε σε λειτουργία και φιλοξενεί τους πελάτες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Capo di Corfu του ομίλου Mayor Hotel’s & Resorts στην Κέρκυρα